ZF 24

Alpha Bank a preluat pentru 11,4 mil. euro plus TVA un bloc din Colentina cu 156 de apartamente

Preluarea proiectului Blue Tower a avut loc după 14 licitaţii organizate de lichidatori

Preluarea proiectului Blue Tower a avut loc după 14 licitaţii organizate de lichidatori

Autor: Cristi Moga

07.11.2013, 00:08 544

Băncile din România caută în continuare să îşi cureţe bilanţurile de credite neperformante, dar în lipsa investitorilor dispuşi să preia proiectele blocate ajung de cele mai multe ori să cumpere singure activele finanţate.

Alpha Bank, una dintre pri­mele zece bănci din Ro­mânia în funcţie de ac­tive, a cumpărat la ju­mă­tatea lunii octom­brie, prin intermediul firmei AGI-RRE Poseidon, pentru 11,4 milioane de euro plus TVA blocul Blue Tower cu 156 de apar­tamente din cartierul bucureştean Co­lentina, proiect dezvoltat de o firmă in­trată în faliment, parte a grupului Copper Beech, şi finanţat de Alpha Bank cu circa 14 mil. euro.

Preluarea proiectului Blue Tower a avut loc după 14 licitaţii organizate de lichidatorii RVA Insolvency Specialists şi Cabinetul Individual de Insolvenţă Du­mitru Vasile în cadrul cărora nu s-a reuşit găsirea unui cumpărător.

„La licitaţia publică organizată la data de 18.10.2013 la sediul lichida­to­ru­lui judiciar RVA Insolvency Specialists (a 15-a şedinţă de licitaţie organizată) au fost adjudecate activele imobiliare pro­prietatea societăţii debitoare, respectiv an­samblul rezidenţial nefinalizat Blue Tower Residence situat în Bucureşti, strada Fabrica de Gheaţă (...) în fa­voarea S.C. AGI-RRE Poseidon pentru preţul de 11.390.519 euro exclusiv TVA“, se arată în buletinul proce­du­rilor de insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO