Companii

Altex, afaceri in crestere cu 46%, la 77 mil. euro in T1

21.05.2008, 20:55 26

Altex, cel mai mare retailer specializat de electronice si electrocasnice de pe piata locala, a raportat o cifra de afaceri pentru primul trimestru al anului de 77 mil. euro, in crestere cu 46% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care piata de electroretail s-a apreciat cu 20%, potrivit datelor companiei.
"Cresterea reprezinta o evolutie fireasca, datorita faptului ca in primele luni ale anului 2007 a existat perioada de inertie a clientilor, generata de alinierea preturilor la noile taxe vamale", a declarat Dan Ostahie, presedintele al Altex. Reprezentantii Altex au explicat cresterea de 46% a rezultatelor financiare ale companiei prin eficientizarea fortei de vanzare, extinderea spatiului comercial la 90.000 de metri patrati si cresterea consumului sustinuta de creditul de consum.
"Pentru trimestrul doi estimam o cifra de afaceri superioara celei din primul trimestru, generata atat de vanzarile care au avut loc cu ocazia sarbatorilor de Paste, cat si de vanzarile pentru aparatele de aer conditionat", a adaugat Ostahie.
Pentru 2008 compania a estimat afaceri de 430 mil. euro, in crestere cu 35% fata de exercitiul financiar precedent, cresterea urmand sa fie adusa de extinderea suprafetei comerciale a companiei pe spatii mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO