Companii

Alunele Fiesta, la bursa din 2006

17.02.2004, 00:00 124

Compania Flipper Comimpex Ilfov, producatorul alunelor Fiesta, intentioneaza sa se listeze la bursa, in anul 2006, in vederea atragerii capitalului necesar extinderii capacitatii de productie, a declarat Salahaddin Yavuz, directorul de marketing al companiei.
"Dorim sa ne listam la bursa, acest pas urmind sa fie unul foarte important pentru firma ca sursa de finantare, si consideram ca anul 2006 reprezinta momentul cel mai potrivit", a adaugat Yavuz.
Compania are o unitate de productie in localitatea Tunari, judetul Ilfov, cu o capacitate zilnica de procesare a circa 20 de tone de fructe uscate (alune, arahide, migdale, fistic, seminte, stafide).
Investitiile prevazute pentru acest an, in valoare de 500.000 dolari, vizeaza majorarea capacitatilor de productie si se adauga sumei de un milion de dolari alocata anul trecut in acelasi scop.
"In urma cu aproape patru ani am inceput sa producem drajeuri, luind in considerare un segment cu un potential de crestere real intr-o piata in dezvoltare cum este cea din Romania", a mai spus Yavuz.
Cifra de afaceri a firmei s-a ridicat, anul trecut, la circa 200 de miliarde de lei, in crestere cu peste 28% comparativ cu 2002, iar pentru acest an se estimeaza o majorare de 10%, bazata in principal pe cresterea vinzarilor.
De altfel, societatea va lansa pe piata, in luna iulie, o gama de snacks-uri pe baza de fructe uscate, precum si o gama de drajeuri, ambele sub brandul Fiesta.
Compania exporta circa 25% din productie in tari precum Republica Moldova si Bulgaria, iar potrivit lui Salahaddin Yavuz, exista cereri si de la firme din Polonia, Republica Ceha si Germania, insa in momentul de fata nu pot fi acoperite.
Flipper Comimpex SRL Ilfov are actionari turci si un capital social de 1,82 milioane de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO