Companii

„Am pierdut patru contracte de recrutare din cauza pretului"

20.09.2009, 14:50 37

Firma de recrutare Talent Stream, care pana la mijlocul acesteiluni a fost condusa de Dan Berteanu, 37 de ani, va incheia anul cuafaceri de trei ori mai mici decat estimarile initiale, careajungeau pana la 300.000 - 400.000 de euro.
Anul acesta, firma a avut 15 clienti, iar valoarea celui mai marecontract a fost de 30.000 de euro, incheiat cu o firma careactiveaza in agricultura.
"Am fi putut fi mai constienti de dependenta pietei de recrutarefata de ceea ce se intampla in economie. Nu ne-am adaptat suficientsi nu ne-am dat seama cat de mare va fi repozitionarea pricing-ului(preturilor - n.r.) pe piata de recrutare. Am pierdut cel putinpatru contracte din cauza preturilor in acest an", sustine DanBerteanu, care a plecat din functia de director general al firmeide recrutare Talent Stream, pe care a infiintat-o la inceputulanului.
Caderea pietei de recrutare a determinat tot mai multi jucatori saisi ajusteze preturile in 2009, reducerile mergand si pana la40-50%.
Talent Stream, detinuta de aceiasi actionari pe care ii arecompania de consultanta in resurse umane United BusinessDevelopment (UBD) prezenta si pe piata locala, va fi condusa deClaudiu Ciortea, care a ocupat anterior pozitia de sales manager.Filiala din Romania a UBD, cu afaceri de 1,8 mil. euro in 2008, vafi in continuare condusa de Diana Rosetka, care coordoneaza celetrei linii de business: Achieve Global - training, Kepner - Tregoe- consultanta si instruire si ROI Institute - cercetare,benchmarking si consultanta.
Berteanu a fost promovat in functia de presedinte al UBD dinPolonia, care va fi transformata in societate pe actiuni si care arputea fi listata la Bursa din Varsovia in patru ani.
Planurile de viitor ale UBD vizeaza extinderea in regiune prinachizitii ale unor firme existente: Turcia (recrutare siconsultanta in HR), Serbia (recrutare), Cehia (training), Ungaria(training) si Ucraina (recrutare). In acest moment, in afara deRomania si Polonia, compania mai este prezenta in Serbia printr-unparteneriat cu o firma de recrutare locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO