Companii

Analiză ZF. La paradisul modei? În ultimii doi ani, 15 branduri internaţionale de modă, cosmetice şi echipamente sportive şi-au pus România pe hartă, intrând în luptă pe o piaţă de 5 mld. euro

Analiză ZF. La paradisul modei? În ultimii doi ani, 15...

Autor: Cristina Roşca

06.10.2023, 18:20 358

Lefties, brand al grupului Inditex, proprietarul Zara, şi Primark sunt unele dintre cele mai importante nume din moda mondială care au intrat recent pe piaţa locală  Este interesant de remarcat că îşi pun România pe hartă nu doar mărci din Occident, ci şi din ţări precum Ucraina – Gorgany (echipamente sportive) sau Turcia - Jimmy Key, Suwen Lingerie.

În ultimii doi ani, pe piaţa lo­cală de modă, echipamente sportive, accesorii şi cosme­tice, şi-au făcut loc 15 retaileri străini mari, în frunte cu Lefties, Primark, Crocs, FootLocker şi HalfPrice. Unele com­panii au venit direct, altele în franciză. Unele companii au deschis acum primele magazine monobrand, deşi înainte brandul era prezent în unităţi multibrand. Unele reţele au intrat în offline după ce aterior testaseră piaţa în online, în timp ce altele au pariat simultan pe ambele canale. Indiferent de strategia aleasă, 15 nume noi au intrat în lupta pentru cele circa 5 mld. euro pe care românii le cheltuie pe îmbrăcăminte, încălţă­minte, cosmetice sau alte produse similare.

Valoarea pieţei a fost calculată de ZF, pe baza datelor de la Registrul Comerţului, pornind de la CAEN-urile 4751 - Comerţ cu amănuntul al textilelor, în magazine specializate; 4764 - Comerţ cu amănuntul al echi­pa­mentelor sportive, în magazine spe­cia­lizate; 4771 - Comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine spe­cia­lizate; 4772 - Comerţ cu amănuntul al încălţămintei şi articolelor din piele, în magazine specializate; 4775 - Comerţ cu amănuntul al produselor cosmetice şi de parfumerie, în magazine speciali­zate şi 4782 - Comerţ cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei şi încăl­ţă­mintei efectuat prin standuri, chioş­curi şi pieţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO