Companii

Anchor reduce pretul la apartamente cu 8%

22.02.2009, 18:40 32

Compania de dezvoltare imobiliara Anchor Grup, proprietarul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania din Bucuresti, a redus preturile apartamentelor din ansamblul rezidential InCity format din 502 apartamente aflate in constructie in zona Vitan, dupa ce vanzarile au scazut puternic din luna octombrie a anului trecut.

"Pana in luna octombrie vindeam chiar si cinci apartamente pe luna, dar ritmul a scazut de atunci. Am redus preturile cu 8%, de la 1.970 euro/metrul patrat la 1.820 euro/metrul patrat, iar in urmatoarea perioada vom incepe sa si inchiriem apartamentele in care oamenii se vor putea muta incepand cu lunile aprilie-mai", a declarat pentru ZF Ibrahim Paksoy, directorul general al Anchor Grup.
Dezvoltatorii de locuinte noi au inceput cu un decalaj de cateva luni sa anunte reduceri de preturi, cu valori de 10-15%, dupa ce pe piata apartamentelor vechi in ultimul an proprietatile s-au depreciat cu peste 30%.
Anchor a inceput vanzarile la InCity in 2006, la un pret de 1.219 euro/mp plus TVA.
 
“Din fericire nu am vandut apartamente investitorilor, astfel ca am diversificat riscul. Persoanelor care nu mai pot obtine imprumuturi la valoarea apartamentelor le vom da noi credit la dobanzile de pe piata”, a mai spus Paksoy.
 
Proiectul implica o investitie de aproximativ 68 milioane de euro, intregul ansamblu urmand a avea o suprafata de 92.000 mp. Cele mai mici locuinte din proiect au o suprafata de 62 mp construiti, potrivit celor mai recente date disponibile, astfel ca preturile pleaca de la 112.000 de euro, plus TVA. Apartamentele vechi de 60 mp din zona au preturi intre 60.000 si 90.000 de euro, respectiv 1.000-1.500 de euro/metrul patrat util, pret final.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO