Companii

Andrei Burz-Pînzaru, Reff&Asociaţii: Pentru a reduce deficitul de pe piaţa forţei de muncă, România ar trebui să le ofere celor care au plecat condiţiile pentru care au plecat

Andrei Burz-Pînzaru, Reff&Asociaţii: Pentru a reduce...

Autor: Roxana Rosu

07.12.2016, 13:07 278

Există un exces de zel la autorităţi, pornind de la lucruri bine intenţionate, precum creşterea gradului de colectare, reducerea corupţiei. Am ajuns să lucrăm pe dosare de drept penal al afacerilor în ultimii patru ani, nu un segment pe care doream să fim prezenţi, dar printre clienţi sunt oameni care ajung să aibă probleme pe speţe nejustificate juridic. Nu acceptăm decât dosarele în care credem ca cel care vine la noi are dreptate. Sancţionrea unor fapte trebuie să păstreze un echilibru, să nu se treacă de la neaplicarea legii la aplicarea ei excesivă, ceea ce devine un factor intimidant, a spus Andrei Burz-Pînzaru, partener Reff&Asociaţii, prezent la evenimentul "10 ani de business: creştere explozivă, criză, noua normalitate", organizat de Reff&Associates în colaborare cu Ziarul Financiar.

O greşeală pe care am făcut-o este că nu am luat suficient de rapid decizii privind despărţirea de oameni cu care relaţia profesională,colaborarea, nu funcţiona. Deciziile bine fundamentate nu trebuie amânate.

În lumea politică văd oameni care nu aveau niciun interes pentru acest domeniu şi care acum sunt mai interesaţi, mai implicaţi, are loc o trezire faţă de guvernare din partea oamenilor din business, din partea segmentului de 30-45 de ani. Constat întoarcerea în ţară a unor tineri care au lucrat în alte ţări,şi nu sunt cazuri izolate, ci un pattern. Văd asta la nivelul elitelor. Pentru a reface deficitul de muncă e nevoie de mai mult, pentru a da încredere maselor de români de afară, România ar trebui să le ofere condiţiile pentru care au plecat.

Faptul că oamenii din multinaţionale şi din companii sunt interesaţi de ce se intâmplă în politică e un lucru foarte bun.

În ultimii 10 ani, am avut un cognitiv bias, am avut incredere, atât la inceput, când nu eram cunoscuţi, şi în criză. Am avut încrederea că dacă faci bine o să ţi se întoarcă.

Criza a adus o experienţă foarte valoroasă pentru avocaţi şi clienţi, de exemplu la anumite formulări din contracte pentru tranzacţii. Lumea a început să vadă de ce erau puse acele qualifications în contracte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO