Companii

Andrei Rădulescu,analist la Broker Cluj: Oamenii vor resimţi în buzunare creşterea economică începând cu acest an

Autor: Octavian Calei

19.02.2014, 00:05 54
Creşterea economică spectaculoasă de 3,5% anunţată de INS pentru 2013 nu s-a resimţit şi în buzunarele românilor până acum pentru că nu a fost determinată de relansarea investiţiilor şi este foarte probabil să se întâmple aceasta începând cu acest an, este de părere Andrei Rădulescu, analist la Broker Cluj.
 
„2014 va fi anul investiţiilor în economia României. Previzionez că investiţiile fixe în economia reală vor creşte cu cel puţin 7% - şi investiţii de stat, şi din domeniul privat. Relansarea investiţiilor va determina creşterea numărului de salariaţi, presiuni salariale pe anumite ramuri şi vom asista la majorarea puterii de cumpărare mai ales într-un context în care inflaţia se află la minime istorice“, a declarat Rădulescu la emisiunea ZF Live de marţi, 18 februarie.
 
Pe de altă parte, analistul avertizează că investiţiile trebuie direc­ţionate către ramurile productive ale economiei pentru a avea o creştere sustenabilă a PIB-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO