Companii

Antibiotice Iaşi atacă piaţa cu 80 de produse

Autor: Ioana David

28.09.2010, 23:10 25

Antibiotice IaŞi, unul dintre cei mai mari producători locali demedicamente, controlat de Ministerul Sănătăţii, şi-a propus ca înintervalul 2010-2012 să lanseze aproximativ 80 de produse. IoanNani, directorul general al companiei, susţine că aceste lansări arputea dubla afacerile companiei în următorii doi-trei ani. Înintervalul 2007-2009 afacerile companiei au scăzut cu 4,3%, înperioada în care piaţa farmaceutică a avut o creştere anuală de10-15%.

Antibiotice a anunţat cel mai agresiv plan de lansări încondiţiile în care restul producătorilor locali şi-au propus săaducă pe piaţă 10-20 de medicamente anual. Lansările producătorilorlocali sunt importante pentru că preţurile sunt reduse comparativcu cele de import, iar autorităţile încearcă să stimuleze consumulde medicamente ieftine.

"Există intenţia companiei de a lucra în următorii doi aniaceste 80 de dosare, dar va fi o prioritizare în funcţie decapacitatea de promovare pe care firma o are, dar şi de capacitateaAgenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) , care autorizeazăpunerea pe piaţă.

În măsura în care vom lansa toate aceste produse, afacerile arputea ajunge la 120 mil. euro în următorii doi-trei ani", a spusIoan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO