Companii

Antreprenori locali. Adrian Cocan, Lăptăria cu Caimac: Ne extindem în reţelele tradiţionale de magazine, am diversificat produsele şi avem discuţii pentru export în Germania şi Orientul Mijlociu. Fabrica funcţionează acum la 30% din capacitate

Adrian Cocan, directorul ge­neral al Agroserv Măriuţa (MILK), care are în porto­foliu brandul Lăptăria cu Caimac

Adrian Cocan, directorul ge­neral al Agroserv Măriuţa (MILK), care are în porto­foliu brandul Lăptăria cu Caimac

Autor: Mirabela Tiron

31.08.2023, 00:07 219

♦ Compania are fermă proprie cu 2.900 de vaci, din care peste 1.000 sunt vaci de muls.

Adrian Cocan, directorul ge­neral al Agroserv Măriuţa (MILK), care are în porto­foliu brandul Lăptăria cu Caimac, spune că fa­brica funcţio­nea­ză în prezent la 30% din producţie, mai este loc de creş­tere, iar com­pa­nia a di­ver­sificat portofoliul de produse, a intrat în noi magazine tradiţionale şi poartă discuţii pentru exporturi în Germania şi Orientul Mijlociu.

„În prezent fabrica funcţionează la 30% din producţie, mai este loc de creştere. Ne concentrăm pe diversificarea produselor. Pe vară am lansat multe produse noi, de la kefir la două feluri de caşcaval feliat, mai lucrăm şi la alte produse, iaurturi şi brân­zeturi şi pregătim şi ediţia specială pentru unturi de Crăciun“, a declarat pentru ZF Adrian Cocan, directorul general al Agroserv Măriuţa.

Lăptăria cu Caimac este unul dintre bran­durile cu cele mai mari creşteri în ulti­mii ani. Agroserv Măriuţa (MILK) din Dragoeşti (judeţul Ialomiţa), compania care deţine brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, a finalizat anul trecut con­struc­ţia celei de-a doua unităţi de producţie, dotată cu o linie de brânzeturi şi o linie pentru unt, o investiţie de 4 milioane de euro.

Laptele provine de la ferma pe care antreprenorul o are în judeţul Ialomiţa, cu 2.900 de vaci, din care peste 1.000 sunt vaci de muls. Înainte de deschiderea fabricii, compania exporta circa 80% din lapte, iar restul mergea către procesatori locali mari precum Olympus şi Covalact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO