Companii

Antreprenori locali. Compania Bite Sandwiches din judeţul Mureş produce sendvişuri pe care le vinde în peste 3.000 de magazine şi cafenele din România

Antreprenori locali. Compania Bite Sandwiches din...

Autor: Cristina Roşca

02.02.2024, 00:07 4310

Firma a închis anul trecut cu afaceri de 30 mil. lei, în urcare cu circa 50% faţă de rezultatele depuse pe 2022 la Ministerul de Finanţe.

Compania Bite Sandwiches din judeţul Mureş, fondată în 2007 de an­tre­prenorul Iosif Forgaci, a ajuns să îşi vândă sandviciurile în peste 3.000 de magazine şi cafenele din România.

„Suntem prezenţi astăzi în peste 3.000 de puncte de vânzare, suntem în toate reţelele de comerţ modern (IKA), dar şi în comerţul tradiţional, în piaţa de vending şi în cafenele. Suntem în peste 700 de cafenele“, spune fondatorul businessului.

Portofoliul companiei cuprinde 80 de articole, dar nu toate sunt active simultan, existând o sezonali­tate. Totuşi, există în permanenţă un produs de post. Circa 70% din vân­zări sunt aduse de brandul propriu  Bite Sandwiches, pe când restul re­pre­zintă producţia sub mărci private.

Recent, antreprenorul Iosif Forgaci a investit circa 2 mil. euro în extinderea capacităţii de producţie a firmei din Mureş.

Compania a dezvoltat două noi unităţi de producţie - una de limonade şi sucuri naturale şi una de pui gătit. El adaugă că investiţia a fost validată iniţial anul trecut pe o piaţă mică, dar din 2024 a intrat cu produsele noi într-o reţea de comerţ modern şi planurile vizează extinderea şi către alţi parteneri.

„În 2024, acest pariu îşi va aduce contribuţia la business. Ne-am bugetat afaceri de 9 mil. euro (45 mil. lei) pentru acest an, versus 30 mil. lei în 2023.”

Mai mult, compania are în plan realizarea şi altor produse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO