Companii

Antreprenori locali. Dorin Mateiu intră în luptă cu Smithfield, grup căruia i-a vândut fabrica de mezeluri Elit, cel mai mare business al său. Smithfield are în prezent cea mai mare fermă de porci din România

Dorin Mateiu este cunoscut în sectorul alimentar, fiind cel care a fondat producătorul de mezeluri Elit, vândut în 2017 către Smithfield.

Dorin Mateiu este cunoscut în sectorul alimentar, fiind cel care a fondat producătorul de mezeluri Elit, vândut în 2017 către Smithfield.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.09.2023, 17:20 782

Cirrus Comexim, firmă controlată de Dorin Mateiu, a intrat şi ea între cele mai mari zece ferme din domeniu.

Dorin Mateiu, antreprenor cunoscut în principal pentru că a fondat producătorul de mezeluri Elit Cugir vândut ulterior către grupul chinez Smithfield, a ajuns anul trecut cu Cirrus Comexim, companie specilizată în creşterea porcinelor, în topul subvenţiilor primite pe intervenţia „Bunăstarea animalelor“, parchetul pentru sectorul porcin. Astfel, având în ve­dere că subvenţia se acordă în funcţie de efectivul de porcine, Cirrus Comexim a ajuns una dintre cele mai mari zece ferme din domeniu.

În anii precedenţi, firma nu era prezentă în top zece subvenţii, con­form datelor APIA analizate de ZF.

Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 58, 9 milioane de lei, în creştere cu 57% faţă de anul pre­cedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO