Companii

Antreprenori locali. Grupul TTS, afaceri mai mari cu 10%: Perspectivele sunt bune. E marfă pentru toţi"

Petru Ştefănuţ, directorul general al TTS

Petru Ştefănuţ, directorul general al TTS

27.02.2017, 00:07 667
Grupul de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlat de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a finalizat anul trecut cu afaceri de 280 de milioane de lei, în scădere faţă de 322 milioane de lei în 2015, dar pentru acest an estimează un plus de 10%.

"În 2016 a fost puţină marfă de transportat în primul semestru, apoi a urmat mica secetă. Începutul acestui an a fost dificil, cu gheaţa de pe Dunăre, dar sunt perspective bune. Cu efort propriu a fost străpuns podul de gheaţă de la Călăraşi şi astfel s-au caştigat cateva zile de navigaţie. Apa este bună acum. Este marfă suficientă pentru toată concurenţa", a spus pentru ZF Petru Ştefănuţ, directorul general al TTS.

Anul trecut, grupul de transport a preluat 51% din compania Plimsoll Kft, o companie de transport fluvial şi logistică din Ungaria, într-o tranzacţie de 6 milioane de euro. Plimsoll, o firmă cu capital privat, înfiinţată în 1992, deţine integral firma Fluvius, care are o flotă de şase nave autopropulsate şi care operează pe Dunăre dar şi pe Rin, Main, Mosel, Nekar.

Această achiziţie directă a asigurat practic, în mod in­direct, grupului român şi o participaţie la Fluvius, armator fluvial de nave autopropulsate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO