Companii

Antreprenori locali. Lanţul de spălătorii şi curăţătorii ecologice Eco Clean din Bucureşti, cu 12 unităţi: Cea mai mare problemă acum este găsirea forţei de muncă, am adus 15 nepalezi şi mi-au plecat cinci, iar acum trei luni am adus opt oameni din Bangladesh şi au plecat şapte

Antreprenori locali. Lanţul de spălătorii şi...

Autor: Mirabela Tiron

18.08.2023, 18:00 685

♦ Bazele afacerii au fost puse în 2000, în prezent Eco Clean are 12 unităţi în Bucureşti şi Ploieşti, deschise în centre comerciale ♦ Hotelurile şi spitalele aduc 60% din business.

Compania Eco Clean din Bucureşti, un business fondat în 2000 de doi antre­prenori români, ca­re deţine 12 spălă­to­rii şi cu­răţătorii ecologice, şi-a cres­cut aface­rile cu 20% în pri­mul semestru în condiţiile în care toate spălă­toriile lucrează la capacitate maxi­mă, iar tarifele au crescut faţă de anul trecut.

„Avem comenzi şi de la hoteluri, spitale şi persoane fizice. Suntem pe creştere cu 20% în prima jumătate a acestui an, toate spălătoriile lucrează la capacitate maximă. Am ajuns la 150 de oameni, dar mai avem nevoie de forţă de muncă. Acum cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este găsirea personalului calificat şi necalificat pentru spălătorii“, a spus pentru ZF Ion Darie Grigorescu, proprietarul companiei. Eco Clean este controlată de antreprenorii Grigorescu Ion Darie (cu 50%) şi de Rădu­lescu Adrian Gheorghe (50%). Compania a finalizat anul trecut cu afaceri de 22,2 mili­oane de lei, faţă de 15,5 milioane de lei anul anterior, potrivit datelor publice. Datele pu­blice arată că în 2022 compania avea 145 de angajaţi, faţă de 130 anul anterior şi un profit de 333.000 lei faţă de 3,4 mil. lei anul ante­rior, potrivit mfinante.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO