Antreprenori locali. Lucuţ, Unicarm: Avem nevoie de 300-500 de oameni, dar nu găsim

1 feb 2017 Autor: Mădălina Panaete

Vasile Lucuţ, proprietarul procesatorului de carne şi lapte Unicarm din Satu Mare, spune că problema forţei de muncă este vizibilă în întreaga ţară, dar este mai accentuată în nord-vestul României, unde nu găseşte nici măcar oameni pe care să-i califice într-o anumită meserie.

„Ne-ar mai trebui încă 300-500 de oameni, dar nu găsim. Din păcate, în România avem o problemă cu găsirea de personal, iar cu asta se confruntă toţi antreprenorii. Şi nu vorbim de angajaţi calificaţi, ci de oameni pe care să-i angajăm şi să-i instruim noi. În ultimii ani, au plecat foarte mulţi români în străinătate, care ar fi putut fi şi posibili consumatori“, a spus antreprenorul, care deţine o companie cu circa 3.000 de angajaţi.

Unicarm se afla la finalul anului trecut pe locul şapte în topul celor mai mari angajatori cu acţionariat majoritar românesc, conform datelor de la Inspecţia Muncii. Problema lipsei de personal a fost semnalată deopotrivă de companii antreprenoriale româneşti şi investitori străini. Acestea au cerut guvernelor să vină cu soluţii pentru ca românii din zonele fără locuri de muncă să fie motivaţi să se mute în oraşe unde există deficit de forţă de muncă, dar şi pentru a putea aduce oameni din alte ţări.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.02.2017

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Vasile Lucut
, Unicarm
, oameni
, angajari
, forta de munca
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide