Companii

Antreprenori locali. Moldovan Carmangerie din Cluj vrea să investească 17 mil. euro într-o fabrică de burgeri

Antreprenori locali. Moldovan Carmangerie din Cluj vrea...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.03.2024, 00:07 11030

Compania Moldovan Carman­gerie, cu activitate în industria cărnii şi parte a unui grup de companii fondat şi controlat de familia Moldovan, va investi circa 16,8 mi­lioane de euro într-o nouă unitate de producţie în localitatea Sânnicoară din judeţul Cluj.

„Este o investiţie într-o nouă infrastructură de producţie integrată cu un depozit logistic complet automat. Nu vom mai dezvolta partea de mezeluri fiert-afumate pentru că obiceiurile se schimbă. Această unitate de producţie este gândită cu totul diferit, vom face mai mult semipreparate precum burgeri, rulade, feliate, marinate şi multe produse ready meal, ready to cook etc. Vor fi produse mai sofisticate pentru viitorii consumatori mai sofisticaţi“, a spus Cosmin Moldovan, director general al Carman­geriei Moldovan. Compania a depus un proiect pentru a accesa fonduri în valoare de aproape 7 mil. euro pe DR-22 „Investiţii în condi­ţio­narea, depozitarea şi procesarea produselor agricole şi pomicole“ şi a primit un punctaj favorabil.

Doar compania Moldovan Carmangerie, parte din grupul fondat de familia Moldovan, a avut în 2023 o cifră de afaceri de 107 mil. lei (peste 20 mil. euro) în 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO