Companii

Antreprenori locali. Producătorul de şerveţele umede Europack din Constanţa: Creştem capacitatea de producţie cu 35-40%, avem cerere pe export. Am instalat două linii noi de producţie, urmează a treia

Antreprenori locali. Producătorul de şerveţele umede...

Autor: Mirabela Tiron

05.02.2024, 00:05 2079

♦ A investit 2,5 mil. euro în extinderea cu două linii noi de producţie, iar până în martie adaugă a treia linie, cu un milion de euro ♦ Vinde şerveţelele umede în marile lanţuri de magazine din România, iar la export în 48 de ţări ♦ „Anul acesta vom trimite jumătate din producţie la export“.

Europack Media, o companie din Con­stan­ţa care produce şer­veţele umede, fon­dată de an­tre­prenori lo­cali, ex­tin­de cu 35-40% capacitatea de producţie, pe fon­dul creşterii ce­rerii în special la export, potrivit oficialilor companiei. „Am finalizat extinderea cu două noi linii de producţie anul trecut, o investiţie de 2,5 milioane de euro, iar până în martie mai adăugăm o linie nouă, cu un milion de euro. Ajungem astfel la 12 linii de producţie în fabrică şi extindem capacitatea de produc­ţie cu 35-40% în acest an“, a spus pentru ZF Ştefan Babă, administratorul companiei.

Pe piaţa locală, Europack vinde produse în marile lanţuri de magazine, precum Carrefour, Kaufland, Lidl, Auchan, Mega Image şi altele. În afara ţării, compania trimite şerveţele în toată Europa, Orientul Mijlociu, Asia. 80% din producţie sunt şerve­ţele umede pentru bebeluşi. „Anul trecut am finalizat cu afaceri mai mari cu 20%, iar pentru acest an am bugetat o creştere cu 25%, vedem creşterea pe contractele de la nivel internaţional. La nivel naţional estimăm ca cererea să fie cel puţin la nivelul anului trecut. În acest an vom trimite 50% din producţie la export“. Numărul de angajaţi a crescut la aproape 200, iar antre­prenorul spune că în continuare recrutează oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO