Companii

Antreprenori locali. Producătorul de făină şi paste Pambac din Bacău vrea să-şi dubleze exporturile în următorii cinci ani. Compania este controlată de Eusebiu Guţu, antreprenor care în ultimii ani a cumpărat două combinate chimice

Compania a fost prezentă la târgul Anuga pentru a promova brandurile Pambac, Grania, Casa D'or şi noua imagine a pastelor Pambac.

Compania a fost prezentă la târgul Anuga pentru a promova brandurile Pambac, Grania, Casa D'or şi noua imagine a pastelor Pambac.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.10.2023, 17:00 246

Pambac, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de produse de morărit şi de paste făinoase, a început în urmă cu şapte ani să exporte astfel încât produsele companiei din Bacău ajung astăzi în magazine din Germania, Spania, Olanda, Italia şi Marea Britanie.

„Am crescut constant ca volume şi prezenţă, astfel încât la nivelul anului 2022 procentul exportului în cifra de afaceri pe care Pambac o realizează în FMCG este de 5,5%. Ne dorim o dublare a acestei cifre în ur­mă­torii cinci ani, printr-o dez­vol­tare sănătoasă şi durabilă“, a spus Mirela Totu, director de marketing în cadrul Pambac. Compania a fost prezentă la târgul Anuga, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen pentru sectorul ali­mentar şi al băuturilor, pentru a promova brandurile Pambac, Grania, Casa D'or şi noua imagine a pastelor Pambac. Mirela Totu a spus că partici­parea la acest eveniment este şi o bună ocazie pentru a se în­tâlni cu partenerii actuali şi a găsi împreună noi modalităţi de dezvoltare a businessurilor. „Şi nu în ultimul rând, pentru a vedea care sunt direcţiile şi tendinţele pieţelor pe care acti­văm“, a mai spus Mirela Totu. Pambac mai are în porto­fo­liu şi produse precum Ciao Pasta, Pâine Plămădită, Bogată.

La târgul Anuga au partici­pat peste 100 de firme din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO