Companii

Antreprenori locali. Transportatorul rutier de mărfuri Sorcani din Sibiu ţinteşte 95 mil. lei până la final de an: „Suntem în grafic, în S1 am avut creştere cu 20%. Am câştigat noi clienţi şi am diversificat portofoliul“. Sorcani are o flotă de peste 100 de camioane şi a comandat încă 10 camioane noi pentru anul viitor

Antreprenori locali. Transportatorul rutier de mărfuri...

Autor: Mirabela Tiron

31.07.2023, 18:20 147

Transportatorul de mărfuri Sorcani din Sibiu, companie controlată de antrepre­norul Mircea Barbu şi fondată în 1993, una din cele mai dinamice fir­me de trans­port de pe piaţa locală, cu afa­ceri de 77,5 mili­oa­ne de lei (16 mil. euro) anul tre­cut, a finalizat prima jumătate din acest an cu un plus de 20% în cifra de afaceri, în grafic cu ce a bugetat, pe fondul atragerii de noi clienţi. „Am câştigat noi contracte, am diver­si­ficat portofoliul de clienţi din agricultură, am atras un producător de pesticide, din pa­pe­tă­rie şi până la clienţi din auto. Este im­portant să atragi clienţi noi iar când suntem siguri de contracte comandăm camioane noi. În acest an am cumpărat 8 camioane, iar pen­tru anul viitor mai cumpărăm încă 10 cami­oane“, a spus pentru ZF Alexandru Dobra, directorul de dezvoltare al companiei Sorcani.

Compania, cu o flotă de 100 de cami­oane, trans­portă mărfuri gene­ra­le pe rute din Europa, principalele pieţe fiind Germania şi Franţa. Ca­mi­oanele pleacă încărca­te din România spre Euro­pa şi se întorc cu mărfuri generale în ţară.

„Am renegociat anumite contracte, pre­siunea pe preţuri este foarte mare în piaţă, tarifele în piaţă au început să scadă, de aceea este important să ai un portofoliu cât mai diversificat“. Transportatorul a participat la licitaţii în străinătate şi a câştigat contracte noi. Importurile reprezintă 65% din cifra de afaceri, compania transportă mărfuri gene­ra­le, de la alimente, la medicamente sau ţigări pe importuri, pieţele principale fiind Germa­nia şi Franţa, potrivit ultimelor date. Compa­nia are clienţi din farma, auto, bunuri de larg consum, hârtie, din toate sectoarele. Datele publice arată că transportatorul şi-a crescut afacerile în fiecare an şi a raportat profit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO