Companii

Anuar ZF "Cei mai mari jucători din economie". Topul celor mai mari 20 de companii din România în 2016

 Anuar ZF "Cei mai mari jucători din economie". Topul...

Autor: Dana Ciriperu

22.06.2017, 00:07 1279

Automobile Dacia şi-a consolidat poziţia de lider în topul celor mai mari companii din România anul trecut după ce businessul producătorului auto s-a majorat cu 8,4% la 20,7 miliarde de lei.

Dacă podiumul a rămas neschimbat  - cu Dacia şi două companii din grupul petrolier OMV Petrom - de la poziţia a patra au apărut schimbări importante care arată în primul rând dinamica impresionantă a consumului în 2016.

Pentru prima dată în top 20 cele mai mari companii din România se află şase reţele din comerţul alimentar. Spre comparaţie, industria prelucrătoare a avut doar trei companii în top 20.

După un salt de 20% al vânzărilor anul trecut, Dedeman Bacău, cea mai mare companie antreprenorială din România controlată de Adrian şi Dragoş Pavăl, urcă pe poziţia a unsprezecea faţă de locul 17 în urmă cu un an. Dedeman este singurul business cu capital majoritar privat românesc care intră între primele 20 de companii din România.

Cele mai mari 20 de companii locale după cifra de afaceri din 2016 au raportat vânzări de 145 mld. lei, în creştere cu 3% faţă de 2015.  Profitul net cumulat al acestor companii s-a dublat la 6 miliarde de lei, în timp ce numărul de salariaţi s-a păstrat relativ constant la 96.000 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO