Companii

Apar primele investiţii noi pentru Ford la Craiova

Apar primele investiţii noi pentru Ford la Craiova
19.08.2010, 23:54 67

Primii trei investitori în industria componentelor auto auînceput să construiască fabrici în zona uzinei Ford de la Craiova,valoarea acestora ridicându-se la peste 80 mil. euro potrivitestimărilor ZF. Două dintre acestea vor fi amplasate în cadrulplatformei industriale a Ford România, iar o a treia la Balş înjudeţul Olt.

"Vom utiliza un spaţiu în cadrul uzinei Ford. Valoareainvestiţiei va fi de peste 10 mil. euro în vederea extinderiiproducţiei", au declarat oficialii Johnson Controls, care mai deţinîn România trei facilităţi de producţie şi peste 2.000 deangajaţi.

Producătorul american de componente va recruta până la mijloculanului viitor 160 de oameni, în timp ce producţia va începe efectivîn 2012.

Noile investiţii reprezintă un semnal de dezgheţare aproiectelor producătorilor de componente, care în prezent activeazăpe o piaţă estimată la 5,4 mld. euro. Cea de-a doua unitate deproducţie din cadrul uzinei Ford aparţine Lear Corporation,companie americană specializată pe producţia de cablaje şi sistemeelectrice, potrivit unor surse din piaţă. La Balş, la 26 km deuzina Ford, un producător de mase plastice va investi peste 60 mil.euro într-o nouă fabrică, unde se vor crea peste 600 de noi locuride muncă, potrivit declaraţiilor primarului localităţii, AdyMădălin Teodosescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO