Companii

Apetitul pentru locuinţe în Bucureşti se vede în autorizaţiile de construire. Primăriile dau undă verde la construcţii, dar nu monitorizează evoluţia

Apetitul pentru locuinţe în Bucureşti se vede în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.02.2017, 17:00 779

Anul trecut au fost acordate peste 2.500 de autorizaţii de construire pentru locuinţe în patru sectoare din Capitală, însă datele trimise de primăriile de sector la solicitarea ZF arată un haos în analiza şi interpretarea acestor date, de unde şi lipsa oricărui plan de aliniere a infrastructurii la marile şantiere de locuinţe din Bucureşti.

Numărul autorizaţiilor eliberate de primării indică o apropiere de anii de boom în piaţa imobiliară locală, după ce multă vreme interesul s-a îndreptat către localităţile din jur. Consultanţii imobiliari spun că anul trecut au fost finalizate în total circa 14.000 de locuinţe în regiunea Bucureşti-Ilfov, iar informaţiile publicate de Institutul Naţional de Statistică arată că, în 2015, cel mai recent an pentru care există date, au fost construite 4.086 de locuinţe numai în Bucureşti şi circa 10.500 în regiunea Bucureşti-Ilfov, care cuprinde Capitala şi localităţile limitrofe.

La solicitarea ZF, primăriile de sector din Bucureşti, cu excepţia Primăriei sectorului 5, au furnizat datele referitoare la numărul de autorizaţii de construire acordate anul trecut şi numărul de locuinţe finalizate în 2016. Răspunsurile primăriilor diferă la nivelul separării între case, blocuri şi apartamente, astfel că nu se pot cumula valorile oferite.

Anul trecut au fost eliberate peste 2.500 de autorizaţii de construire numai în patru sectoare din Capitală. Valabilitatea autorizaţiilor de construire pentru imobilele de locuinţe colective - blocuri, sau individuale - case, este de 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii acestora cu încă 12 luni. Prin urmare, nu e obligatoriu ca numărul de autorizaţii acordate anul trecut să se concretizeze într-un număr similar de locuinţe finalizate anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO