Companii

Artizanul extinderii Mega Image va fi înlocuit cu un executiv grec

Xavier Piesvaux a lăsat Mega Image aproape de pragul de vânzări de 3 miliarde de lei

Xavier Piesvaux a lăsat Mega Image aproape de pragul de vânzări de 3 miliarde de lei

Autor: Emil Popescu

15.06.2015, 00:06 625

Xavier Piesvaux, executivul care conduce din 2008 businessul local al Mega Image, cea mai mare reţea de retail din Capitală, va pleca din compa­nie după zece ani petrecuţi în Româ­nia, informează compania care mai spu­ne doar că Piesvaux va părăsi gru­pul Delhaize, acţionarul Mega Image.

Mega Image a anunţat numirea lui Vassilis Stavrou în funcţia de director general. Stavrou lucrează pentru Delhaize din anul 1994 şi în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte senior dezvoltarea afacerii pentru sud-estul Europei şi Indonezia.

Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea formată din 420 de magazine, sub mărcile Mega Image (203), Shop & Go (214), AB COOL FOOD (1), Gusturi Româneşti (1) şi Mega Drive (1).

WikiZF: Profilul companiei Mega Image

Xavier Piesvaux este omul care a apăsat pedala de acceleraţie a dezvoltării reţelei în ultimii trei ani, de la finalul lui 2011 până astăzi reţeaua ajungând de la 105 la 420 de magazine.

Şi executivul român Cătălina Aldea, care a lucrat timp de mai bine de 11 ani pentru retailerul belgian Mega Image, a plecat recent din com­panie pentru a se lansa în antre­pre­no­riat, ea urmând să îşi deschidă un busi­ness în consultanţă pe retail ma­nagement.

În cadrul Mega Image mandatele nu aveau o durată standard, ca în alte multinaţionale, unde rotaţia posturilor se face după 3-4 ani. Astfel, aât Cătălina Aldea, cât şi Xavier Piesvaux au ocupat poziţii cheie în mandate mai lungi de patru-cinci ani.

Mega Image a raportat în 2014 o cifră de afaceri de 2,8 mld. lei, în creştere de la 2,3 mld. lei în urmă cu un an, şi a avut un număr mediu de peste 8.100 de angajaţi. Cu acest rezultat, Mega Image se află abia pe locul şapte în comerţul modern românesc, deşi la nivel de Capitală calculele ZF arată că belgienii au cea mai solidă poziţie.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO