Companii

Ascendis: Negociem vanzarea a 30% din companie

13.02.2008, 17:54 23

Compania Ascendis, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de consultanta si training din Romania, se afla in discutii cu o firma austriaca pentru vanzarea unei participatii de 30% din companie.
"Firma din Austria este de mici dimensiuni, cu o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, dar dispune de finantarile necesare achizitionarii unei participatii la Ascendis. Austriecii si-au inchis divizia de training si au nevoie de un partener in aceasta directie. Deocamdata, noi avem o colaborare cu ei doar pe anumite proiecte", a declarat pentru ZF Costea Dumitrescu, partener in cadrul Ascendis.
Potrivit estimarilor lui Dumitrescu, Ascendis are o valoare de piata cuprinsa intre 4 si 5 milioane de euro, ceea ce inseamna ca austriecii ar fi dispusi sa plateasca intre 1,2 milioane si 1,5 milioane de euro pentru 30% din Ascendis.
"Vom putea vorbi despre ceva concret la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2009, deoarece vrem ca noii parteneri pe care i-am ales de la 1 ianuarie sa se acomodeze cu businessul", a mentionat Dumitrescu. Incepand cu 2008, Ruxandra Milca, Florin Radulescu si Andrei Gosu au devenit parteneri si s-au alaturat altor altor doi parteneri, Sorin Paun si Marius Opris.
In acelasi timp, Adrian Stanciu, unul dintre partenerii Ascendis si cofondatorul companiei alaturi de Costea Dumitrescu, si-a anuntat exitul din pozitia de partener.
"Trecerea participatiei detinute de Adrian Stanciu in cadrul Ascendis se va face treptat catre mine, in mare parte, si catre ceilalti parteneri. In urmatorii ani voi face si eu un exit. Telul meu este sa gasesc mai multi parteneri, care sa se implice activ in companie, iar fiecare sa nu detina mai mult de 15-20%", a spus Dumitrescu.
Pana in prezent, actionariatul Ascendins se impartea intre Adrian Stanciu si Costea Dumitrecu, fiecare detinand cate un pachet de 50% din titlurile companiei de consultanta si training.
Anul trecut, Ascendis a inregistrat o cifra de afaceri de 3 mil. euro, in crestere cu 30% fata de 2006 si un profit net de 600.000 de euro. Pentru 2008, compania si-a bugetat afaceri de 4 milioane de euro.
Unul dintre obiectivele Ascendis pe 2008 prevede realizarea a minimum 10% din cifra de afaceri din programele destinate sectorului public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO