Companii

Asmita Gardens, suspendat pentru restante de 20 mil. euro

28.04.2009, 17:36 97

Santierul proiectului rezidential Asmita Gardens din Capitala, care va cuprinde circa 800 de apartamente in sapte turnuri cu 16,20 si 24 de etaje, a fost suspendat ieri pentru o perioada nederminata de catre constructorul austriac Strabag, din cauza intarzierii unor plati de la Asmita Gardens inca din luna noiembrie 2008, potrivit unor surse din piata. Acesta este unul dintre cele mai mari santiere rezidentiale la care s-au oprit lucrarile de la inceputul anului.

Valoarea restantelor Asmita Gardens catre Strabag se ridica la 20 mil. euro, dezvoltatorul proiectului fiind in prezent in negocieri avansate cu banca Alpha Bank pentru obtinerea finantarii.
Compania Asmita Gardens este detinuta printr-un joint-venture de catre compania indiana Asmita si de fondul de investitii britanic European Convergence Development Company (ECDC), iar Alpha Bank a finantat lucrarile de executie. Potrivit informatiilor din piata, banca-mama din Grecia a Alpha Bank urmeaza sa-si dea acordul asupra acestui credit pana la finalul acestei saptamani.
"Confirmam faptul ca Strabag a decis sa opreasca lucrarile din cauza intarzierii platilor. Valoarea datoriilor se ridica la 20 de milioane de euro. Vrem sa continuam acest proiect cat mai curand, insa avem nevoie macar de o garantie bancara pentru aceste datorii", a declarat pentru ZF Diana Klein, responsabilul de comunicare al grupului Strabag, cu afaceri anuale de 13,7 mld. euro. Reprezentantii Asmita nu au oferit comentarii legate de oprirea santierului pana la inchiderea editiei.
Investitia pentru realizarea Asmita Gardens este estimata la circa 110 mil. euro, peste jumatate din apartamente fiind deja vandute, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Din cauza crizei financiare, tot mai multe santiere ale unor proiecte imobiliare au intampinat probleme, fiind semnalate mai multe suspendari de lucrari de la inceputul anului, majoritatea fiind insa de scurta durata.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO