Companii

Atlassib: „Nici pomeneală de o creştere a cererii pentru Marea Britanie“

Atlassib: „Nici pomeneală de o creştere a cererii...

Autor: Mirabela Tiron

11.01.2014, 09:21 663
Compania Atlassib din Sibiu, cel mai mare transportator rutier internaţional de persoane, care a transportat anul trecut circa 600.000 de persoane pe curse în străinătate, estimează acelaşi trafic şi pentru acest an, 2014 urmând să fie al patrulea an când operatorul înregistrează acelaşi număr de pasageri.
 
„Pentru 2014 aşteptăm o cifră de afaceri similară cu cea de anul trecut, circa 60 mil. euro, dar sperăm la profit în creştere. Anul trecut am reuşit să creştem profitul cu circa 10%-12%.  Depindem şi de economia sta­te­lor în care trimitem români cu autocarul“, a spus Daniel Micu, direc­to­rul general al com­paniei Atlassib din Sibiu. Transportatorul rutier Atlassib are o flotă de 170 de autocare ce operează pe 37 de linii externe.
 
În 2012, firma a avut o cifră de afaceri de 260 de milioane de lei (59 milioane euro), un profit de 2,8 milioane de lei (circa 640.000 de euro) la 1.412 angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.
 
Reprezentantul Atlassib spune că nu vede semne de creştere a cererii în piaţă, eli­minarea restricţiilor de pe piaţa muncii din Marea Britanie neavând un impact asupra călătoriilor cu autocarul spre această ţară. „Cei care au avut de gând să plece la muncă în Marea Britanie au plecat înainte de 2014. Nu a crescut cererea pentru călătoriile spre această ţară, nici pomeneală“, a spus Daniel Micu. Mizând pe potenţialul traficului începând cu anul acesta pe ruta Bu­cu­reşti-Lon­dra mai mulţi ju­cători aerieni au intrat cu zbo­ruri de pe ae­roportul Oto­peni.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO