Companii

Au aparut cumparatori de case in Pipera

24.06.2009, 18:35 76

Fondul britanic de investitii Tri Investments a investit 15,5 mil. euro in achizitia a 69 de apartamente in ansamblul rezidential Perla Residence din Pipera (in medie 225.000 de euro per apartament cu 112 mp, boxa si loc de parcare), desi considera ca preturile locuintelor vor continua sa scada pentru o perioada, iar Pipera a inceput sa fie ocolita de investitori.

"Situatia este foarte fluida in momentul de fata pe piata rezidentiala, iar directia preturilor este in jos, astfel ca orice proiectie pe care am face-o cu privire la cati bani vom scoate din revanzarea acestor apartamente este irelevanta. TRI Investments este un fond deschis, fara limita in timp, astfel ca nu suntem presati sa vindem", a declarat Motti Link, managing director al firmei Salamanca Capital, consultantii pentru investitii imobiliare ai TRI Investments.
Proiectul Perla Residence cuprinde in total 82 de apartamente, a fost dezvoltat de firma elena Crown Constructions, iar contractul de achizitie a celor 69 de unitati a fost semnat inca din 2007.
"Vrem sa vindem apartamentele in decurs de trei ani si vom demara si un program prin care locuintele sa fie inchiriate, cu optiune de achizitie ulterioara. Nu cred ca vom mai face noi achizitii in Romania in aceasta perioada, deoarece sunt mai atractive pietele din Polonia sau Cehia, unde bancile inca mai acorda credite", a declarat Tim Sherman, director de operatiuni al Tri Investments.
Britanicii au mai cumparat 69 de apartamente in proiectul Eminescu View din Capitala, destinate de asemenea revanzarii. Pentru achizitia apartamentelor din Perla Residence britanicii au fost asistati de biroul local al casei de avocatura DLA Piper.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO