Companii

Au pariat pe industria lactatelor şi au ajuns la afaceri de un milion de lei

Au pariat pe industria lactatelor şi au ajuns la afaceri...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.03.2014, 15:56 593
Daniel Stercu, 37 de ani, împreună cu Nicolae Simin, doi antreprenori din judeţul Constanţa, au pus pe picioare la începutul anu­lui 2011 o mică fabrică de lactate în co­muna Balta Albă, judeţul Buzău, unde produc zilnic 150-250 de kilograme de brânzeturi.
 
„La început vindeam brânză în piaţă, iar ulterior mi-a venit ideea să colectez eu laptele şi să-mi fac o unitate de producţie. Zilnic producem 150-250 de kilograme de telemea de vacă şi caşcaval, depinde de cât de mult lapte colectăm“, povesteşte Daniel Stercu, care deţine împreună cu asociatul său firma Antonic Lact.
 
Afacerea a fost deţinută iniţial de tatăl lui Daniel Stercu, care avea mai mulţi ani de experienţă în domeniu, astfel că tinerii au putut să îşi distri­buie produsele mult mai uşor, iar după ce acesta a decedat, cei doi au preluat afa­cerea care în prezent are opt angajaţi.
 
Produsele fabricate în mica uni­tate de producţie ajung în mai multe locuri din Bucureşti şi din Constanţa, iar în viitor antreprenorii ar vrea să-şi deschidă propriile maga­zine de desfa­cere a lactatelor.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO