Companii

Auchan, ancora in proiectele Meinl de 210 mil. euro din Militari si Arad

20.03.2008, 17:30 39

Meinl a achizitionat in urma cu mai multi ani proiectul Shopping Center Militari, dezvoltat de catre belgienii de la Liebrecht & wooD, si vor continua investitiile in acest parc de retail prin realizarea unui hipermarket si a unei galerii comerciale, in urma unei investitii de 66 de milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei.
Proiectul cuprinde in prezent un magazin Praktiker, iar anul viitor va fi inaugurat un hipermarket Auchan si o galerie comerciala care va gazdui branduri precum New Yorker, C & A, Decathlon, Hervis sau Humanic. In plus, parcul de retail va gazdui si o unitate a retailerului de electronice si electrocasnice Media Galaxy.
Intregul proiect va avea o suprafata inchiriabila de 44.000 de metri patrati si va fi livrat in luna aprilie a anului viitor.
Aceeasi lista de retaileri este anuntata si pentru proiectul de la Arad al Meinl European Land, denumit West Gate, care va avea o suprafata inchiriabila de 90.000 de metri patrati si va fi inaugurat in luna noiembrie a anului 2009, in urma unei investitii de 148 de milioane de euro, potrivit aceleiasi surse.
In plus, proiectul de la Arad va cuprinde si un magazin de mobila al austriecilor de la Kika, precum si o locatie a retailerului de bricolaj OBI.
Lantul de imbracaminte C & A a anuntat ca intentioneaza sa intre pe piata locala in 2009, fara a preciza insa viitoarele destinatii, proiectele dezvoltate de Meinl fiind primele locatii confirmate.
Agentul exclusiv al celor doua proiecte este firma Krammer & Wagner Project Development.
Aradul este unul dintre cele mai aglomerate orase in ceea ce priveste proiectele comerciale anuntate, cel putin cinci alti dezvoltatori anuntand investitii in malluri in orasul din vestul tarii. Alaturi de proiectul celor de la Meinl, la Arad vor fi dezvoltate si mallurile Armonia (RED Management Capital), Atrium Center (Dawnay Day), Arad Palace (Africa Israel), Tiago Mall (Mivan) si Galleria (GTC).
Consultantii apreciaza ca este putin probabil ca un oras cu 300.000 de locuitori sa poata sustine un numar atat de ridicat de proiecte comerciale de amploare.
Totodata, si cartierul Militari din Bucuresti este destul de aglomerat in ceea ce priveste proiectele comerciale, proiectul celor de la Meinl urmand a se afla la circa doi kilometri de Cora Militari si Plaza Romania (catre centru), respectiv de Carrefour Militari, spre iesirea pe autostrada.
Meinl European Land are in portofoliu 160 de proprietati in opt tari din Europa Centrala si de Est, cu o valoare de piata de circa 1,8 miliarde de euro. Pe piata locala compania vizeaza alte doua investitii, la Constanta si Focsani, cu o valoare de 125 de milioane de euro, respectiv 61 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO