Companii

Ausra Lucinskaite, Marmorosch Hotel: Se menţine tendinţa pentru city breakuri. Vin turişti din toată Europa, dar există încă incertitudini

Ausra Lucinskaite, director general Marmorosch Hotel: Pentru moment, nu am observat un declin al cheltuielilor sau bugetelor alocate de către oaspeţi.

Ausra Lucinskaite, director general Marmorosch Hotel: Pentru moment, nu am observat un declin al cheltuielilor sau bugetelor alocate de către oaspeţi.

Autor: Miruna Diaconu

04.04.2023, 18:20 161

Ausra Lucinskaite, directorul hotelului Marmorosch, spune că investiţiile din acest an se vor concentra pe dezvoltarea facilităţilor hotelului, mai exact pe deschiderea unei terase pentru perioada sezonului de vară.

La hotelul Marmorosch din Bucureşti s-au cazat peste 85.000 de turişti în 2022, iar 70% dintre aceştia au fost străini. Cu toate că cifrele arată că 2022 a fost un an bun pentru ospitalitate, Ausra Lucinskaite, director general al Marmorosch Bucharest, Autograph Collection Hotel, spune că tensiunile din Republica Moldova şi războiul din Ucraina nu permit o revenire completă a turiştilor străini în România.

„Având în vedere climatul economic actual din Europa şi din întreaga lume, este dificil de estimat volumul de turişti la care ne-am putea aştepta. Prin urmare, similar cu ultimii doi ani, avem o perioadă de prognoză foarte redusă. Facem tot posibilul pentru a menţine această a­bor­dare pozitivă, în ciuda incertitudinilor şi a faptului că situaţia din ţările vecine nu permite încă revenirea completă a segmentelor de turism în grup sau chiar a călătorilor individuali, ca înainte de 2020. Cu toate acestea, vedem păstrarea tendinţei pentru turismul de weekend si pentru city break-uri şi suntem deschişi să primim aceşti turişti care vin din toată Europa şi care descoperă astfel România şi Bucureştiul“, spune Ausra Lucinskaite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO