Companii

Austriecii de la Verbund revin pe şantierul eolian: Un proiect este în proces de avizare în România. Evaluăm posibilităţi de hibridizare a proiectelor pe care deja le avem

Austriecii de la Verbund revin pe şantierul eolian: Un...

Autor: Roxana Petrescu

17.10.2023, 09:30 332

Punerea la un loc a mai multor tehnologii verzi cu scopul de a ajunge la o producţie de energie constantă şi astfel la randamente mai bune este pe lista Verbund, cea mai mare companie energetică a Austriei şi un investitor important în piaţa de energie verde din România.

Revenirea în ring a com­paniilor de calibru din zona de energie verde dă credibilitate celui de-al doilea val regene­rabil din România, un astfel de exemplu fiind austriecii de la Verbund.

Grupul deja are pe plan local un portofoliu de proiecte eoliene de 226 MW, pe coasta Mării Negre, dar este gata pentru lansarea unui nou proiect. „Un proiect eolian în România este în procesul de avizare“, se arată în raportul pentru primul semestru pu­blicat de Verbund. Compania nu precizează ce capacitate ar putea avea noul proiect eolian. Pe segmentul eolian, România este cea mai importantă piaţă de producţie pentru Verbund, cu o cantitate de 273 GWh livrată în primul semestru al anului, cu care a avut o cotă de piaţă de aproape 1% în pro­ducţia de energie naţională, arată datele Autorităţii Naţio­nale de Reglementare în do­me­niul Energiei (ANRE). Po­tri­vit datelor de pe platforma Termene.ro, anul trecut com­pania Verbund Wind Power România a avut un business de circa 720 de milioane de lei, în creştere cu 115%, şi un profit net de 94 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO