Companii

Autocarele Eurolines, încasări mai mari cu 12,5%

Autor: Mirabela Tiron

13.09.2010, 23:10 52

Compania de transport rutier de persoane din cadrul grupuluiEurolines, controlat de Dragoş Anastasiu, a încheiat primulsemestru al anului acesta cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane deeuro, în creştere cu 12,5% faţă de aceeaşi perioadă a anuluitrecut.

"Numărul românilor care pleacă să muncească în străinătate esteîn creştere şi mă aştept ca din ce în ce mai mulţi români să aleagăalternativa de a ieşi din ţară în condiţiile actuale. Am observatcă mulţi români se orienteză către Praga, dar şi către oraşe dinAnglia şi Franţa", a declarat Dragoş Anastasiu, proprietarulEurolines, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 8,7milioane de euro şi care a transportat circa 99.000 depasageri.

Pe rutele internaţionale, Eurolines a transportat 45.000pasageri în primele şase luni ale anului, înregistrând astfel ocreştere circa 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reprezentanţii operatorului rutier se aşteaptă ca pe curseinternaţionale să fie transportaţi 105.000 de pasageri, iarvânzările de bilete de autocar să ajungă la 9,6 milioane de euro."Cele mai solicitate destinaţii au fost cele din Spania, Elveţia,Franţa, Germania şi Belgia", spun oficialii companiei.Transportatorul rutier Eurolines a introdus curse către Istanbul(Turcia), dar şi către oraşe ca Salzburg, Maribor (Slovenia) şiLjubliana.

Pe piaţa transportului rutier de persoane, Eurolines concureazăcu compania Atlassib, controlată de omul de afaceri sibian IlieCarabulea şi care operează cu o flotă de 200 de autocare pe ruteinternaţionale.

Cei doi antreprenori români au investit câteva milioane de euroanul acesta în reînnoirea flotei de autocare. ReprezentanţiiEurolines au anunţat că vor cumpăra zece autocare în leasing pentrucă preţul lor este mai mic anul acesta.

Dragoş Anastasiu deţine mai multe companii cu diverseactivităţi, de la rent a car la vânzarea de bilete de avion.

Omul de afaceri şi-a bugetat pe tot grupul afaceri de 131 demilioane de lei (31 mil. euro) pentru anul acesta, în creştere cu12% faţă de anul trecut. În 2009, grupul Eurolines a finalizat cuun profit net ajustat în valoare de 667.0000 euro, iar pentru anulîn curs a bugetat un nivel de 780.000 de euro, potrivitinformaţiilor transmise de companie.

"În prima parte a anului am avut creştere şi la vânzările debilete de avion, dar şi la pachetele de vacanţă. Văd însă ultimelepatru luni ale anului cu îngrijorare pentru că veniturilepopulaţiei scad. Lumea este cu frica în sân şi va încerca săeconomisească", crede Dragoş Anastasiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO