Companii

Averea imobiliară a Ministerului Economiei: statul român deţine doar în Bucureşti, prin Ministerul Economiei, terenuri evaluate la peste 350 mil. euro. Alte câteva sute de mii de hectare sunt deţinute de firmele din afara Capitalei, în judeţe ca Arad, Suceava, Constanţa, Bihor sau Hunedoara

Averea imobiliară a Ministerului Economiei: statul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.03.2024, 00:07 68

Terenuri cu o valoare de peste 350 de milioane de euro se află în proprietatea companiilor la care este acţionar Ministerul Economiei, potrivit unei analize ZF pe baza datelor furnizate de companii şi de consultanţii imobiliari. Unele dintre acestea, prin prisma suprafeţelor şi a poziţionării lor, sunt adevărate comori imobiliare, cel mai recent caz identificat fiind cel al terenului deţinut de Romaero, companie care şi-a cerut insolvenţa la finalul anului trecut.

În total, Ministerul Economiei este acţionar în 42 de companii, unele dintre acestea aflându-se însă în insolvenţă, faliment sau fiind chiar dizolvate.

„Ministerul Economiei, Antrepre­noriatului şi Turismului exercită calitatea de acţionar în numele statului român la societăţile respective, organizate ca societăţi pe acţiuni cu personalitate juridică. Informaţiile de natură comercială, patrimonială sunt gestionate de conducerea executivă şi administrativă a fiecărei societăţi în temeiul legii societăţilor şi a legislaţiei specifice în vigoare aplicabilă fiecărui operator economic în parte, în funcţie de domeniul de activitate“, au precizat reprezentanţii Serviciului Comunicare şi Protocol din cadrul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, ca răspuns la întrebarea ZF referitoare la terenurile pe care le deţine fiecare dintre aceste companii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO