Companii

Avocatii de business si-au impartit un profit mediu de 700.000 €

Avocatii de business si-au impartit un profit mediu de 700.000 €

George Musat

30.03.2009, 00:00 347

Avocatii asociati ai celor mai mari firme de avocatura de business de pe piata locala au inregistrat anul trecut un profit mediu de 689.000 de euro, arata o analiza a ZF care tine cont de profiturile raportate de cinci dintre cele mai mari firme de pe piata, conform declaratiilor anuale de venit depuse la administratia financiara.

Astfel, firmele Tuca Zbarcea & Asociatii, Musat & Asociatii, Stoica & Asociatii, Voicu & Filipescu si Zamfirescu Racoti Predoiu au inregistrat un profit cumulat de 30,3 mil. euro, care a fost impartit intre cei 44 de avocati asociati, mentionati in declaratii.
Avocatii asociati, care poarta si titlu de parteneri de tip equity, obtin o anumita cota din profitul firmei, in timp ce restul avocatilor au salarii fixe si bonusuri, in functie de performante. Cele cinci firme au un numar total de 248 de avocati, potrivit datelor de pe site-ul Baroului Bucuresti. Venitul lunar al unui avocat junior este de circa 1.000 de euro lunar, in timp ce un avocat cu 2-3 ani de experienta poate ajunge la un salariu lunar de 2.500-3.000 de euro/luna, potrivit datelor existente.
Pe de alta parte, partenerii al caror nume se regaseste in titulatura caselor de avocatura sunt considerati parteneri principali, veniturile anuale ale acestora putand depasi un milion de euro. In acelasi timp, profitul partenerilor asociati in cadrul celor mai mari firme de avocatura londoneze - Clifford Chance si Linklaters - s-a ridicat la 1,3-1,4 milioane de lire sterline in ultimul an fiscal incheiat.
ZF a obtinut informatii referitoare la venituri si de la alte firme din piata, care insa nu au dorit sa faca publice datele despre profit.
Profitul per partener al celor cinci firme incluse in analiza a fost cu 40% mai mare decat profiturile medii obtinute in 2007 de partenerii firmelor NNDKP, Musat, Tuca Zbarcea, Popovici Nitu, Schoenherr si RTPR (care au facut publice aceste date anul trecut), respectiv o medie de 500.000 de euro.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO