Companii

Avocaţii Dentons au asistat un sindicat de creditori în finanţarea de 155 de milioane de euro a primului proiect de energie regenerabilă de tip PPA din Serbia

Avocaţii Dentons au asistat un sindicat de creditori în...

Autor: Roxana Rosu

14.02.2023, 13:49 115

Firma de avocatură Dentons a oferit consultanţă unui sindicat de şapte bănci internaţionale - Erste Group Bank, Erste Bank Novi Sad, Raiffeisen Bank International, Raiffeisen banka Beograd, Nova Ljubljanska Banka, NLB Komercijalna banka Beograd, Oesterreichische Entwichklungsbank – în finanţarea în valoare de 155 de milioane de euro acordată MK Group (Serbia) şi ALFI Green Energy Fund (Slovenia) în vederea finanţării parcului eolian Krivača.

Parcul eolian are o capacitate de 103.3 MW şi este primul proiect de energie regenerabilă de tip PPA din Serbia. Proiectul Krivača va fi primul parc eolian de mari dimensiuni din Serbia, situat la sud de râurile Sava şi Dunăre.

Construcţia parcului eolian a început deja, primele turbine ar trebui să fie livrate în primăvara anului 2023, în timp ce punerea în funcţiune este programată pentru sfârşitul anului 2023.

Dentons a gestionat şi coordonat tranzacţia de finanţare de la etapa de structurare până la finalizare. Simon Dayes, partener al departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Bucureşti, a condus echipa juridică, fiind asistat de Maria Tomescu (counsel), Cristina Staicu şi Alexandra Şofineţi (associates), precum şi de avocaţi ai departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Dentons Düsseldorf - Axel Schlieter (partner) şi Julia Heitmann (associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO