Companii

Barometrul Industrial: Activitatea din industrie şi-a redus elanul în aprilie

Barometrul Industrial: Activitatea din industrie şi-a...

Autor: Cristina Bellu

23.05.2017, 09:47 109

Activitatea din industrie a scăzut în aprilie la 57 de puncte, după ce în luna precedentă a înregistrat un avans de 64 de puncte, pentru prima dată după patru luni de cădere puternică.

“Majoritatea indicatorilor au căzut sensibil în aprilie şi s-au apropiat de valorile medii din ultimele 30 de luni. Este destul de clar că luna martie a fost o lună foarte bună, dar ieşită din comun. Interesant este şi faptul că s-a repetat aproape matematic tiparul din martie-aprilie 2016, în sensul unei accelerări puternice în martie şi o „pierdere a suflului” în aprilie.”, specifică o analiză a Barometrului Industrial – un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de management din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA).

În ceea ce priveşte comenzile noi, acestea au avut o traiectorie descendentă, la 56 de puncte în aprilie, faţă de 63 de puncte în luna martie, iar comenzile pentru export au trecut de la un index record de 69 de puncte în martie, la 57 de puncte în luna aprilie.

Analiza mai arată că preţurile încasate de firme pentru produsele vândute au scăzut de la un index de 58 în martie, la 53 în aprilie. Nivelul rămâne în zona de expansiune, iar scăderea este probabil rezultatul comenzilor mai mari contractate în lunile anterioare la un preţ mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO