Companii

Bergenbier dă afară de la producţie şi angajează în vânzări

18.08.2010, 23:57 41

Producătorul Bergenbier, numărul trei în piaţa locală a berii,care a anunţat recent că va închide fabrica de la Blaj urmând adisponibiliza peste 170 de angajaţi, şi-a mărit echipa de vânzăricu 12% de la începutul acestui an cu scopul de a creşte vânzărileîn magazinele de cartier.

"Creşterea forţei de vânzări a fost o măsură necesară încondiţiile actuale de piaţă, când trebuie maximizate vânzările.Aşadar, am investit în activităţile direct generatoare de volume:promovarea mărcilor şi creşterea distribuţiei. Angajările s-aufăcut în principal prin recrutare externă, dar au fost şi promovăriinterne pe anumite poziţii", a declatat Mihai Ghyka (foto),directorul general al Bergenbier SA, cu afaceri de 135 mil. euroanul trecut.

Mărirea echipei de vânzări este anunţată la scurt timp după cedupă ce managementul companiei a decis să demareze discuţiile cusindicatele pentru oprirea producţiei în cadrul fabricii de la Blaj. În urma acestei decizii, 172 de persoane vor fi disponibilizate,aproape un sfert din cei peste 700 de angajaţi ai companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO