A „cucerit“ locul doi pe piaţa aeriană

Blue Air a devansat Tarom la traficul aerian: a transportat 3,6 milioane de pasageri anul trecut, în creştere cu circa 80%

9 ian 2017 Autor: Mirabela Tiron

Compania aeriană low-cost Blue Air, controlată de antreprenori români, spune că a transportat anul trecut 3,59 de milioane de pasageri pe rutele pe care le operează, faţă de 2 milioane de persoane în 2015, trafic ce duce compania pe locul doi în topul celor mai mari jucători de pe piaţa locală, poziţie ocupată anterior de compania de stat Tarom.
 
Blue Air a ajuns anul trecut la o cotă de 22% din piaţă, potrivit calculelor ZF ce iau în considerare un trafic total de 16 milioane de pasageri pe piaţa locală, în timp ce liderul pieţei Wizz Air are o cotă de 34%.
 
Transportatorul de stat nu a anunţat încă numărul de pasageri pe anul trecut, dar „ambiţia“ companiei era de-a ajunge la doar 2,5 milioane de pasageri în 2016, o creştere cu doar 6% a traficului, după cum arăta bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de guvern.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2017

 
Cuvinte cheie:
pasageri
, trecut
, blue air
, crestere
, tarom
, transport
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide