Companii

Bogdan Pantazi, director general al Agrocomplex Lunca Paşcani, care lucrează circa 3.000 ha: Irigăm jumătate din suprafaţă şi vom investi în continuare în irigaţii, pentru că ne aflăm în proximitatea râului Siret. Agrocomplex Lunca Paşcani a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 65 de milioane de lei şi un profit net de 15 milioane de lei.

FOTO: www.123rf.com

FOTO: www.123rf.com

Autor: Florentina Niţu

26.02.2024, 15:30 138

Agrocomplex Lunca Paşcani, care lucrează circa 3.000 de hectare de teren în judeţul Iaşi, dar are şi 1.500 de bovine şi 1.000 de ovine, prioritizează investiţiile în iriga­ţii, deoarece anul agricol a debutat cu o lipsă de preci­pitaţii şi se prefigurează a fi un an greu. În plus, compa­nia se află în proximitatea râului Siret şi are acces facil la apă.

„Vom investi în conti­nuare în irigaţii. Suntem un caz foarte fericit, pentru că ne aflăm în proximitatea râu­lui Siret şi pentru exploa­taţia noastră a fost relativ uşor să facem investiţii în iri­gaţii. Până acum am investit din fonduri proprii şi cre­dite, căci n-am reuşit să accesăm fonduri europene“, a spus pentru ZF Bogdan Pantazi, director general al Agrocomplex Lunca Paşcani.

El a adăugat că situaţia din agricultură „nu e roz în ţară“, mai ales în zona de est din România, iar cea mai mare problemă este seceta, care a devenit o provocare în ultimii cinci ani. Astfel, investiţiile în irigaţii au devenit necesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO