Companii

Borcea revine în piaţa de GPL printr-o achiziţie de la Petrom

Borcea revine în piaţa de GPL printr-o achiziţie de la Petrom

Autor: Cristi Moga

02.07.2012, 00:06 5277

Omul de afaceri Cristi Borcea (foto), cunoscut în primul rând ca acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, revine în piaţa de gaz petrolier lichefiat (GPL) prin achiziţia diviziei specializate în acest domeniu a grupului Petrom.

După ce în 2008 a vândut afacerea Crimbo Gas către grupul olandez SHV, Borcea a ajuns acum la o înţelegere cu Petrom pentru preluarea afacerii Petrom LPG, firmă cu venituri de 121 mil. euro şi un profit de 2,7 mil. euro anul trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Achiziţia este realizată prin firma Crimbo Gas International, controlată de Elena Borcea, mama acţionarului dinamovist, şi Corneliu George Gadoiu, un partener de afaceri al acestuia. Tranzacţia poate fi estimată la circa 20 mil. euro şi aşteaptă în prezent aprobarea Consiliului Concurenţei.

De cealaltă parte, olandezii care au renunţat la brand-ul Crimbo în favoarea Primagaz după achiziţia afacerii de la Borcea au anunţat la începutul anului că opresc activitatea din România din cauza pierderilor semnificative înregistrate în ultimii ani. Borcea nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Borcea revine în afaceri cu GPL prin achiziţia unui business de 120 mil. € de la Petrom

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO