Companii

Brandul de mâncare pe bază de ovăz Ohvăz a ajuns la afaceri de 500.000 de euro

Brandul de mâncare pe bază de ovăz Ohvăz a ajuns la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.05.2023, 17:40 258

♦ Odată cu listarea în magazinele Kaufland, fondatorul Ohvăz estimează că cifra de afaceri ar putea ajunge în acest an între 700.000 şi 900.000 de euro, existând şi perspectiva obţinerii de profit.

Ohvăz, un mic producător de mâncare sănătoasă, a ajuns la afaceri de jumătate de milion de euro în 2022 şi şi-a listat un produs din portofoliu – granola – în câteva magazine ale reţelei de hipermar­keturi Kaufland. Cris­tian Barin, antrepre­norul care a pus bazele acestui brand, spune că intrarea pe rafturile unei mari reţele de comerţ este un proces greu.

„Asta nu neapărat din cauza hipermarke­turilor, ci din per­spec­tiva vârfurilor de pro­ducţie, a cash flow-ului, a echipei. Dacă firma este obişnuită să livreze, să zicem, 500 de sticle de li­mo­nadă pe zi, când vine o comandă de 15.000 de sticle, presiunea creşte considerabil. Deodată trebuie rene­go­ciate termenele de plată către furnizori, trebuie accesate linii de credit, factoring, trebuie refăcute estimările de producţie“, spune Cristian Barin.

Odată cu această listare, el estimează că cifra de afaceri a Ohvăz ar putea ajunge în acest an între 700.000 şi 900.000 de euro, existând şi perspectiva obţinerii de profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO