Companii

Britanicii de la Bancroft au preluat integral transportatorul de marfă Dumagas

Britanicii de la Bancroft au preluat integral...

Autor: Mirabela Tiron

09.10.2014, 00:06 810
Fondul britanic de private equity Bancroft a preluat integral transportatorul de marfă Dumagas din judeţul Dolj, o afacere fondată de antreprenorul Mihai Dugăeşescu, în urma unei majorări de capital. Britanicii deţineau din 2010 un pachet de 51% din companie.
 
„Ca urmare a unei infuzii de capital, compania şi-a re­gândit strategia de la nivel naţional la unul regional, a făcut in­vestiţii şi a operat modificări în fluxurile operaţionale pentru a susţine o dezvoltare du­rabilă. Un prim pas în po­ziţio­narea regională a fost marcat de deschiderea biroului Dumagas la Istanbul, la finalul trimestrului trei din 2014“, au transmis ofi­cia­lii companiei Dumagas.  Aceştia nu au precizat însă ce va­loare a avut majorarea de ca­pital şi nici ce sumă a încasat Mihai Dugăeşescu în urma acestei tranzacţii.
 
Dumagas, cu sediul în Craiova, care are printre clienţi ju­cători importanţi din economie,  transportă anual peste 800.000 de tone de marfă. Operatorul transportă pentru uzina auto a Ford România în urma unui contract încheiat în 2009 atât piese şi componente de fabricaţie, cât şi automobile, dar livrează marfă şi pentru Kaufland, Ikea, Procter &Gamble şi alţi clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO