Companii

Broadhurst delisteaza Vel Pitar si Winmarkt

13.03.2006, 00:00 29

Fondul de investitii Broadhurst a aprobat delistarea a doua dintre companiile pe care le detine in cadrul unor Adunari Generale de la finalul saptamanii trecute. Este vorba de producatorul de paine Vel Pitar si reteaua de magazine Winmarkt.

Vel Pitar Ramnicu - Valcea urmeaza sa plateasca un pret de 1,7247 lei/actiune actionarilor care nu sunt de acord cu delistarea si care vor sa se retraga din societate. Pretul oferit este cu putin peste ultimul curs la care actiunile Vel Pitar s-au tranzactionat la Bursa, unde ultima tranzactie cu aceste titluri s-a derulat la pretul de 1,62 lei/actiune. In urma cu o luna actiunile Vel Pitar urcasera pana la aproape 2,6 lei/actiune. Statul, care are o participatie de aproape 0,9% in cadrul Vel Pitar prin intermediul AVAS, a votat impotriva atat in privinta delistarii, cat si in ceea ce priveste raportul de evaluare intocmit de societatea Elf Expert SRL, din care a reiesit pretul pe care urmeaza sa-l plateasca Broadhurst.

In evaluarea Vel Pitar, societatea Elf Expert a folosit metoda pretului mediu pe ultimul an si o metoda care ia in calcul veniturile viitoare ale companiei. La ultimul pret de la Bursa, cursul Vel Pitar a ajuns sa fie cu peste 11% sub nivelul de la finalul anului trecut.

Broadhurst urmeaza sa delisteze si reteaua de magazine Winmarkt, actionarilor care nu sunt de acord cu retragerea de la tranzactionare fiinu-le oferit un pret de 1,5441 lei/actiune. Pretul a fost stabilit la fel ca si in cazul Vel Pitar in urma raportului de evaluare intocmit de societatea Elf Expert. Ultimul pret la care titlurile Winmarkt s-au tranzactionat pe piata RASDAQ a fost de 1,48 lei/actiune.

In jur de 20 de companii listate pe piata capital au convocat Adunari Generale pentru a se delista, Vel Pitar si Winmarkt fiind primele care aproba aceasta decizie. Printre companiile care urmeaza sa se delisteze se numara Asirom, International Leasing sau Gepa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO