Companii

Broadhurst se bate cu Altex si cu Celco pentru Cometex

01.04.2005, 00:00 28


Fondul de investitii Broadhurst a intrat in lupta cu retailerul de electronice si electrocasnice Altex  pentru preluarea societatii Cometex, care detine mai multe spatii comerciale in Suceava, dintre care cel mai important este centrul comercial Bucovina situat in zona centrala a orasului.Broadhurst a lansat, prin intermediul companiei Winmarkt pe care acest fond o administreaza, o contraoferta pentru Cometex la  un pret de 750.000 lei/actiune, cu 31% mai mult fata de pretul oferit de Altex.


Valoarea totala a ofertei facuta de Winmarkt este de 4,9 milioane de euro, in conditiile in care compania intentioneaza sa cumpere 80,5% din actiunile Cometex, restul titlurilor aflandu-se deja in proprietatea fondului de investitii.


Broadhurst este in prezent cel mai important actionar minoritar al Cometex, cu o participatie de 19,4%.


"Oferta depusa de Winmarkt se inscrie in politica firmei  noastre privind extinderea retelei de magazine si in alte zone ale tarii. Actiunea este inca in derulare si acest lucru ne determina sa nu facem comentarii privind aceasta preluare, pentru a nu influenta mersul firesc al procesului decizional", a comentat Carmelita Partenie, directorul departamentului de relatii cu publicul al Winmarkt.


Fondul de investitii este unul din principalii investitori pe piata spatiilor comerciale, orientandu-se in special spre spatiile mari, asemanatoare cu Bucovina, un centru comercial cu 4 etaje cu cate 1.100 de metri patrati pe nivel.


Broadhurst administreaza compania Winmarkt care grupeaza peste zece foste magazine universale din provincie.


Altex a fost prima companie care s-a aratat interesata de preluarea Cometex, lansand o oferta pentru achizitionarea intregului pachet de actiuni al societatii. Altex a oferit un pret de 572.000 lei/actiune, valoarea ofertei ridicandu-se la 4,6 milioane de euro.


In lupta pentru Cometex a intrat si producatorul de elemente din beton pentru constructii Celco Constanta, care s-a angajat sa plateasca un pret de 601.000 lei/actiune pentru aproximativ 99,7% din actiunile companiei din Suceava, in acest caz, oferta insumand 4,9 milioane de euro. Reprezentantii Celco nu au fost disponibili in cursul zilei de ieri pentru comentarii suplimentare.


Cometex este controlata in prezent de SIF Moldova, care detine circa 67,7% din actiuni. Cometex a avut anul trecut afaceri de 2,2 milioane de euro.


Winmarkt a realizat in 2004 o cifra de afaceri de 4,7 milioane de euro.


Celco nu a raportat rezultatele pe anul trecut, dar societatea spera in realizarea unor vanzari de cel putin 10 milioane de euro.


Altex a realizat anul trecut, prin intermediul retelelor de magazine de electronice si electrocasnice Altex si Media Galaxy, vanzari (inclusiv TVA) de peste 170 de milioane de euro.


Compania opera la sfarsitul anului trecut 115 magazine Altex, 6 magazine Altex Megastore si 4 magazine de mare suprafata Media Galaxy, cu o suprafata totala de peste 35.000 de metri patrati.


Perioada de derulare a ofertelor publice de preluare a Cometex se va incheia pe 21 aprilie. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO