Companii

Burger King continua extinderea cu investitii de 1 mil. euro intr-un magazin in provincie si unul in Bucuresti Mall

Burger King continua extinderea cu investitii de 1 mil. euro intr-un magazin in provincie si unul in Bucuresti Mall
01.02.2009, 18:45 73

Compania Atlantic Restaurant Systems, care opereaza franciza Burger King in Romania, accelereaza planul de dezvoltare conturat cu aproape un an in urma care prevedea cinci unitati din aprilie 2008 pana in aprilie 2009 si anunta un numar de opt restaurante de tip fast-food pana in martie.

"Vom deschide prima unitate in afara Capitalei, in galeria comerciala a Carrefour Constanta, dar vom continua sa acoperim Bucurestiul, urmatoarea lansare fiind in martie in Bucuresti Mall", a declarat Remus Tiuca, directorul general al Burger King Romania. Investitia in cele doua restaurante va fi de aproximativ un milion de euro.
Relatia cu grupul Anchor, dezvoltatorul centrului comercial Bucuresti Mall, s-a intensificat dupa ce Burger King a intrat si in celalalt mall al turcilor, Plaza Romania, dupa ce conducerea mallului a anuntat ca va extinde zona comerciala cu peste 6.000 de metri patrati, un sfert din suprafata urmand sa fie ocupata de brandul de textile Debenhams, detinut de grupul RTC.  
Burger King a fost adus in Romania de catre oamenii de afaceri Eli Davidai si Marius Nasta in aprilie anul trecut, odata cu deschiderea centrului comercial din nordul Capitalei Baneasa Shopping City si a continuat extinderea in City Mall, in Cora Lujerului si Pantelimon, dar si in mallul Liberty Center din zona Trafic Greu.
Pe termen lung, de pana la cinci ani, Remus Tiuca, managerul care se ocupa de dezvoltarea acestui brand la nivel local, vrea sa ii ajunga din urma pe competitorii sai McDonald's si KFC si sa numere pana la 50 de unitati. In prezent McDonald's are 58 de unitati, dintre care 26 de restaurante sunt deschise in Capitala, iar KFC a ajuns sa incheie anul 2008 cu 32 de unitati. Piata restaurantelor a atins valoarea de 2 miliarde de euro, la nivel local fiind deschide peste 12.000 de restaurante.
 
Cum creste Burger King
  • Oamenii de afaceri Eli Davidai si Marius Nasta au adus in Romania brandul Burger King in aprilie 2008, primul restaurant fiind deschis in centrul comercial Baneasa din nordul Capitalei
  • In opt luni a ajuns la sase unitati, toate inaugurate in centre comerciale din Bucuresti
  • 2009 inseamna extinderea lantului de fast-food in provincie, primul restaurant fiind deschis in Constanta
  • Pentru extindere, Burger King ia in calcul si arterele pietonale atat din Bucuresti, cat si din orasele cu peste 100.000 de locuitori
  • Pe termen de cinci ani, Burger King vizeaza crearea unei retele de 50 de restaurante
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO