Companii

C&A îngroaşă rândurile marilor retaileri străini în mallurile clujene

C&A îngroaşă rândurile marilor retaileri străini în mallurile clujene

Autor: Laurentiu Cotu

06.10.2010, 23:48 138

Retailerul de îmbrăcăminte C&A, unul dintre cei mai marijucători din Europa, deschide săptămâna aceasta al şaselea magazindin România, în centrul comercial Polus Center din Cluj, companiainaugurând în 2010 încă două unităţi în Arad şi Bucureşti.

Magazinul va fi situat în apropierea zonei de food-court acentrului comercial şi va avea o suprafaţă de vânzare de peste1.000 de metri pătraţi.
"Deschidem primul magazin C&A din Cluj în centrul comercialPolus Center. Am optat pentru Cluj, datorită faptului că se aflăprintre primele trei oraşe din ţară ca putere economică, existândtotodată aici foarte mulţi tineri. Intenţionăm ca până la fineleanului să deschidem încă un magazin C&A la Baia-Mare", adeclarat Cristian Codrea, reprezentant al C&A în România.

În prima parte a anului, C&A a mai deschis două magazine în SunPlaza Bucureşti şi Atrium Center Arad, după ce anul trecut au fostinaugurate unităţile din Bucureşti (Militari Shopping Center şiPalace Cotroceni) şi magazinul din Aurora Mall Buzău.Reprezentanţii C&A spun că pentru magazinul de la Cluj au fostangajate 10 persoane.
Reprezentanţii companiei nu au dorit să ofere informaţii privindinvestiţiile în unităţile proprii. Conform site-ului MinisteruluiFinanţelor, compania C&A Moda Retail SRL a realizat anul trecuto cifră de afaceri de peste 33,1 mil. lei (circa 7,9 mil. euro) şiavea un număr mediu de 43 de angajaţi.

C&A Europa a inaugurat anul trecut şase noi magazine în Croaţiaşi România, astfel că în luna aprilie 2010 compania avea 1.410magazine în 19 ţări. Pentru perioada 2010-2011, C&A Europain­tenţionează să deschidă încă 80 de noi magazine, continuândtotodată modernizarea unităţilor deja existente.
Lanţul internaţional de îmbrăcăminte C&A face parte din CofraHolding, cu sediul în Elveţia.

Vin la Cluj
Luna trecută, şi retailerul francez de articole sportive Decathlon,deţinut de miliardarii Mulliez, care controlează şihipermarketurile Auchan, a deschis în Polus Center un magazin de3.200 mp.
Polus Center Cluj are o suprafaţă închiriabilă de peste 60.000 mp.Mallul este deţinut de către grupul austriac Immofinanz şi se aflăîn administrarea Trigranit Management România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO