Companii

Carrefour şi Mega Image ar putea cumpăra cele patru supermarketuri G’Market. Compania infirmă

Carrefour şi Mega Image ar putea cumpăra cele patru supermarketuri G’Market. Compania infirmă

Autor: Cristina Roşca, Cristi Moga

17.08.2011, 15:46 851

Cele patru supermarketuri ale reţelei G'Market sunt scoase la vânzare, iar printre companiile interesate se numără Carrefour şi Mega Image, susţin surse din piaţă.

Reprezentanţii G'Market neagă informaţiile, în timp ce oficialii Mega Image nu doresc să comenteze, iar cei ai Carrefour nu au putut fi contactaţi.

"Informaţiia conform căreia magazinele G'Market ar fi de vânzare este neadevărată. Conducerea companiei nu a iniţiat niciun fel de discuţii în acest sens şi nici nu are intenţia de a vinde reţeaua G'Market", spun reprezentanţii companiei..

În prezent reţeaua G'Market mai numără patru unităţi, cu două mai puţine decât la începutul anului. Dintre acestea trei sunt în Bucureşti şi unul în Iaşi, în timp ce compania a închis o a doua unitate în Iaşi în urmă cu mai puţin de o lună şi o unitate în Focşani la începutul anului.

Retailerul şi-a păstrat magazinele din Bucureşti Mall şi Plaza România, primele două malluri deschise în Bucureşti, dezvoltate de compania Anchor Group, parte tot a grupului FIBA, care deţine şi G'Market. Celelalte două magazine care mai sunt deschise se găsesc în zona Obor din capitală şi în zona Halei Centrale din Iaşi.

G'Market a avut în 2009 afaceri de 29 mil. euro.

Pe piaţa locală, pe segmentul supermarketurilor din retailul modern, activează Billa (Rewe Germania), Mega Image (Delhaize Belgia), Carrefour Market (Carrefour Franţa) şi Interex (Groupement des Mousquetaires-ITM Entreprises Franţa).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO