Companii

Cât câştigă în medie un reprezentant Amway în Europa

Cât câştigă în medie un reprezentant Amway în Europa

Autor: Cristina Roşca

13.07.2014, 21:32 3445
Un reprezentant firmei de vânzări directe Amway care lucrează 20 de ore pe săptămână (4 ore pe zi timp de cinci zile lucrătoare) câştigă în medie 1.000 de euro pe lună la nivel european, cifra putând să scadă sau să creasă în funcţie de activitate. 
 
Amway este o companie de vânzări directe care îşi vinde produsele prin reprezentanţi. Compania are în portofoliu produse de îngrijire personală (41% din cifra de afaceri), produse de îngrijirea locuinţei (31%) şi de nutriţie (28%).  Amway a intrat pe piaţa din România acum 17 ani cu opt produse, ajungând astăzi să aibă în portofoliu peste 400 de articole
 
În România, Amway are 40.000 de clienţi, o cifră relativ constantă în ultimii ani. Cifra include atât clienţii finali (care cumpără pentru ei înşişi), cât şi reprezentanţi care fac un business din asta. 
 
„Cifra a rămas relativ constantă, însă există atât ple­cări, cât şi noi înscrieri. Am observat că circa un sfert din cei care se înscriu acum sunt tineri. Per­soa­nele de circa 30 de ani vor să dezvolte un ade­vărat bu­siness“, spune Ioana Enache, care conduce din 2012 operaţiunile locale ale companiei.
 
Acest trend este unul îmbucurător în contextul în care media de vârstă a reprezentanţilor Amway în Europa este de 41 de ani, iar în România este „mai mare“, afirmă Ioana Enache fără a oferi cifre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO