Companii

Câtă energie se fură în România? Răspunsul la ZF Power Summit ’15

Martin Zmelik. Fotograf: Silviu Matei

Martin Zmelik. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Roxana Petrescu

18.02.2015, 00:05 1009

În unele zone din judeţul Dolj, de exemplu, aproape o treime din energia care intră în reţea nu se mai găseşte facturată. Dacă aproape 10% reprezintă pierderile tehnice, restul se transformă cel mai probabil într-un consum ilegal de energie electrică.

Cum se fură energia electrică din România şi cum poate fi oprit acest fenomen?

În prima zi a ZF Power Summit’15, pe 23 februarie, Martin Zmelik, directorul general al CEZ România, companie care asigură serviciul de distribuţie şi furnizare a energiei în zona Olteniei, implicit în judeţul Dolj, va aborda această temă în cadrul unui panel din care vor face parte cele mai mari companii de utilităţi locale.

Furtul de energie nu este însă singurul fenomen pe agenda companiilor de utilităţi. Piaţa energiei trece printr-o schimbare profundă, caracterizată prin reducerea consumului, dar şi printr-o mai mare libertate a clientului în alegerea furnizorului de electricitate.

Cum se pregătesc marile companii pentru o revoluţie asimilată cu ceea ce s-a întâmplat în industria telecom? Ce alte servicii am mai putea avea incluse în factură dincolo de energia pură? Când se va aprinde un bec în toate locuinţele din România?

În mai puţin de o săptămână, veţi afla răspunsurile la toate aceste întrebări la ZF Power Summit’15, evenimentul dedicat pieţei de energie organizat de Ziarul Financiar în perioada 23-24 februarie.

ZF Power Summit’15. Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO