Companii

Cătălin Pozdarie, directorul general al Hervis: Stabilitatea pieţei muncii ar elimina nesiguranţa şi ar stimula consumul

Cătălin Pozdarie, directorul general al Hervis:...

Autor: Cristina Roşca

03.04.2013, 13:59 557

Cătălin Pozdarie, directorul general al retailerului de echipamente sportive Hervis,  spune că guvernul Ponta nu a luat măsuri care să ajute mediul de business şi consumul.

„E nevoie de măsuri care să asigure stabilitate pe piaţa muncii, stabilitate care ar elimina nesiguranţa zilei de mâine. Trebuie create noi locuri de muncă şi redus şomajul pentru ca astfel să crească puterea de cumpărare“.

El spune că sunt necesare resurse suplimentare pentru consum şi acestea apar doar dacă sunt luate măsuri cu bătaie lungă. Astfel, în opinia lui Pozdarie reducerile de taxe nu sunt suficiente pentru că deşi sunt create resurse suplimentare acestea este posibil să nu fie puse în consum ci să fie depuse la bancă într-un depozit. „Trebuie ca românii să nu mai simtă nesiguranţa zilei de mâine. Reducerile de taxe ar putea ajuta pe termen lung consum, însă nu pe termen scurt“.

Hervis este unul dintre cei mai importanţi retaileri de echipamente sportive din România, cu afaceri de 64,6 mil. lei (15,2 mil. euro)în 2011, în creştere cu 16% comparativ cu 2010. Pentru 2012 era aşteptat un avans de 22%, potrivit ultimelor date deţinute de ZF.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO